Over mij

Melissa Heisterkamp

Extreme Ambitions Coaching

Succesvolle gedragsverandering begint bij bewustwording

Melissa Heisterkamp is de oprichtster van Extreme Ambitions Coaching. Als performance coach en (bedrijfs)atleet weet zij wat er voor nodig is om te groeien. Uitdaging. Uitdaging in het doel zelf. Of de manier waarop het doel behaald wordt. Zij gelooft in het potentieel van high achievers en een ‘growth mindset’.

Als geen ander weet zij dat ‘success potentials’ voelen dat er meer moet zijn. Of dat er op welke manier dan ook wat minder zou moeten zijn.

Een ander resultaat vraagt om ander gedrag. Succesvolle gedragsverandering begint bij bewustwording. Melissa faciliteert hierin met haar coaching en trainingen door kennis met ondernemers, high professionals en hun teams te delen, te bevragen, te luisteren en samen te ervaren.

Weten wat er nodig is om te groeien komt uit eigen levenservaring en een enorme nieuwsgierigheid naar de drijfveren van de mens. Ervaring is iets anders dan leeftijd. Daarbij is Melissa al meer dan 10 jaar bezig met menselijke ontwikkeling, (persoonlijk) leiderschap en de werking van het brein.

extreme-ambitions-coaching-melissa-heisterkamp-over-mij-2

Extreem Ambitieus

’t Verhaal achter EAC

“Vanaf jongs af aan voelde ik al dat ik grote dromen en een diepe drive had. Als klein meisje deed ik continu dingen die ik stiekem eng vond, maar toch graag wilde. Ik daagde mezelf uit mijn grenzen te verkennen en verleggen: van extreme sporten tot al ondernemend zijn op jonge leeftijd.

Onbewust verzamelde ik coaches, mentoren en succesvolle mensen om mij heen. Van Canadees tot West-Fries en met bedrijven in Hensbroek, Tanzania tot Beverly Hills. Anders dan met leeftijdsgenoten kon ik daar nu over praten. Voor het eerst voelde ik me begrepen in mijn ambities en dat ik dingen anders wilde doen. Dit bevestigde en tegelijkertijd veranderde het mijn kijk op de wereld.

Ervaringen maakt je een rijker mens. Op alle fronten. Dit in combinatie met het ideaal ’je kunt bereiken wat je maar wil als je je best doet’ ging ik alles aan. Extreem ambitieus ontwikkelde ik niet alleen een topsportmentaliteit, maar ook een vechtersmentaliteit. Succes komt namelijk niet aanwaaien. Om dingen voor elkaar te boksen, moet je ervoor vechten en ervoor gaan.

Topsport en hoge prestaties van jezelf verwachten, kent ook een andere kant van de medaille.
Lange tijd werd ik ook overheerst door een kritische stem, onrealistische hoge eisen en een te hoge lat. Ik ging niet door op discipline, maar op wilskracht.

En dat klinkt natuurlijk stoer. Maar de prijs was hoog. Grenzen verleggen begint bij overschrijden.
Doe dit te lang en je betaald de prijs. Dure ondernemerslessen en zelfs 2 burn-outs waarvan een depressie tot gevolg. En dan ben je nog zo jong…”

Extreme Ambitions Coaching

Voor ’t eerst leerde ik wat er écht nodig was

Begin 20 verlegde ik mijn grenzen op het ondernemersvlak niet alleen buiten mezelf, maar ook buiten Europa. Ik runde niet één, maar twee bedrijven. Een import- en export business in Nederland en Kenia. En alsof dat niet genoeg was deed ik ook mee aan Miss & Mr. Sport van Nederland. Een sportcompetitie te zien op RTL5. Niet te verwarren met een bodybuild of bikiniwedstrijd. Ik deed niet mee voor de roem, de erkenning of het geld. Het feit was, ik wilde ervaren waartoe ik allemaal in staat was. Ondernemen, sporten op hoog niveau en winnen. Op alle vlakken.

Een terechte vraag, deed ik dan niet weer hetzelfde als altijd? Ja.. en toch was het anders. Voor het eerst leerde ik wat er écht nodig was.

Ik moest mijn lichaam en geest nog beter leren kennen, mezelf mentaal en fysiek versterken, wat een winning mindset is en wat er voor nodig is om jezelf te managen onder druk en nog steeds hoge prestaties te leveren. Ik leerde over conditie en nog meer over (mijn) conditionering en het effect hiervan, wat uithoudingsvermogen is en het belang van een goede coach.

In zowel mijn bedrijf als in het sporten moest ik leren anders te functioneren. Als een (bedrijfs)atleet. Het resultaat: ik werd Miss Sport and Fashion van Nederland. De grootste prijs? Het goud in mezelf.

Dit keer had ik gewonnen, zonder mezelf en het plezier te verliezen.

Een andere route

Ondernemen en persoonlijke ontwikkeling blijft een reis

Wanneer je extreem ambitieus bent ben je continu onderweg. Van de ene naar de andere bestemming.

Vol zelfvertrouwen wist ik dat het tijd was voor een andere route. Ondanks een enorme angst nam ik de stap en gaf ik in één klap mijn relatie, een huis in de bouw en het bedrijf op.

Meubels-voor-Afrika-Export-Business
extreme-ambitions-coaching-melissa-heisterkamp-coachen

Coachen en Trainen

Dezelfde bestemming

Het was tijd voor de bestemming waar ik al veel langer naar verlangde, maar waarvan ik vond dat ik eerst van alles bereikt en gedaan moest hebben voordat ik dat mocht doen. Coachen en trainen.

Ik dompelde me onder in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Ik reisde de wereld over en spendeerde tienduizenden euro’s aan seminars en trainingen. Ik liep over hete kolen bij Tony Robbins en had het licht moeten zien. ‘Iedereen’ die daar was geweest, transformeerde.

Ondanks de lessen verlegde ik geen grenzen, maar ik ging er mijlenver overheen of liet er overheen gaan. Offers maken en doen ‘whatever it takes’ is nodig om te bereiken wat je wilt. Dat is immers de trend in wat je hoort..

Het was een stressvolle en chaotische tijd afgewisseld met werken in teams en alleen ondernemen.

Nu realiseer ik me dat het nodig was om te ontdekken wie ik nou écht was, wat ik wilde en kon.

Een werksatleet

Hard op me bek gaan, vallen en weer opstaan, maakt dat ik als geen ander weet..

Hoe het nu anders kan. Het was niet 1 gesprek, 1 programma of 1 boek. Het was een combinatie van mijn ervaringen en kennis, onderzoek naar mezelf, topsport, vallen en weer opstaan en mijn passie voor het willen begrijpen van menselijk gedrag dat zorgde dat het begon te ‘klikken’.

Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen? Hoe worden we gedreven door ons brein en onze emoties en wat betekent dat voor de manier waarop wij onze ambities najagen?
Wat maakt het dat de een wel succes ervaart en de ander niet?

En nog belangrijker: hoe kan het harde werken niet in de weg staan van juist dat Goede Leven,
waar juist men zo naar streeft?

Gekeken naar mezelf was ik continu mijn spanning aan het opbouwen, maar voor afbouw was er weinig ruimte. Dit zie en zag ik veel om me heen.

Het is tijd dat mensen hun ambities najagen en grenzen verleggen op de juiste manier.
Niet de illusie die we daarbij hebben van alsmaar doorgaan.

En toen wist ik het…

extreme-ambitions-coaching-Terschelling

Grensverleggend coach

Met meer rust, plezier en voldoening jouw ambities najagen

Ik ben een bedrijfsatleet en coach en ik help gedreven ondernemers, high professionals en hun teams niet alleen in beweging te komen, maar vooral ook daar te laten te blijven.

De topsportmentaliteit voor je gebruiken om te gaan voor het goud. Het goud in jezelf.

Groei & plezier

Zo, tijd voor voor wat luchtigers!

Mensen die mij goed kennen weten dat ik alles vol overgave doe. Ontzettend serieus kan zijn en tegelijkertijd — grapjes.. Groei en plezier staan bij mij boven aan. Groei, want dan ben je in beweging. Groei gaat gepaard met vallen en opstaan. Plezier, want anders houdt je het niet vol.

extreme-ambitions-coaching-melissa-heisterkamp-kenmerken

Kenmerkend voor mij

Ik ben een persoon van contrasten

Good to know

Ik ben een persoon die alles uit het leven wilt halen

extreme-ambitions-coaching-melissa-heisterkamp-kenmerken

Nu is het jouw beurt!

Sparren met een gelijkgestemde

Maar nu ben ik vooral ook heel benieuwd naar jou. Wie ben jij? Waar droom jij van als het aankomt op jouw ambities? Waar loop jij nu tegen aan om te komen bij jouw bestemming?

Als je op dit moment ook maar ergens voelt dat je even wil sparren om te kijken of ik je ergens bij kan helpen, dan kun je hier een kennismaking inplannen.

Contactformulier

Toch liever wat meer informatie?

Heb je een vraag en wil je graag eerst wat meer informatie ontvangen voor jezelf en/of jullie team, laat dan hieronder je gegevens en vraag achter en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

Werkt dit formulier niet? Stuur je mail naar: info@extremeambitionscoaching.nl